Skip to main content

Willem van Zee

De muzikale leiding van het Symfonisch Blaasorkest is sinds april 2018 in handen van Willem van Zee

Op zijn negende begon Willem van Zee met trompetlessen. Vanaf 1989 studeerde hij trompet aan het Rotterdams conservatorium bij Ad van Zon en Edward Carroll. In 1991 stapte hij over op een studie hafa-directie bij Jaap Koops en Jos van der Sijde. Zijn DM-diploma behaalde hij in 1996 en zijn UM-diploma behaalde hij in 1998 met de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Ook volgde hij van 1994 tot 1999 een studie orkestdirectie bij Arie van Beek, Daan Admiraal en Jurjen Hempel. Dit diploma behaalde hij in 1999.

Sinds 1996 dirigeerde Willem van Zee een groot aantal orkesten, projecten en theaterproducties, en speelden zijn orkesten met beroemde solisten, zoals Gabor Tarkövi (solotrompettist van de Berliner Philharmoniker), Stefan Dohr (solohoornist van de Berliner Philharmoniker) en Jörgen van Rijen (solotrombonist van het Concertgebouworkest). Hij is momenteel dirigent bij Harmonie Koningin Wilhelmina Wamel, het Open Fanfare Orkest, Crescendo Sassenheim en het Helmonds Muziek Corps.

Jasper Arts

De opleidingsorkesten Start2Play en Music4Fun staan onder leiding van Jasper Arts.

Jasper Arts is musicus en heeft bachelor en master Klassieke Muziek gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium. Jasper is als freelancer werkzaam als hoornist (& bugellist), muziekdocent en dirigent. Daarnaast schrijft hij (blaas-) muziek voor theatervoorstellingen en orkesten.

Als muzikant speelt Jasper in verschillende bezettingen. Orkesten, ensembles, maar voornamelijk veel met popbands. Als popblazer is hij vaak betrokken bij bijvoorbeeld albumopnames, releasetours en festivalshows in zowel binnen- als buitenland.