Skip to main content

Muziekopleiding
Ons Genoegen

11-1_kopie.jpg

Op dit moment krijgen ruim 60 leerlingen muziekles van onze docenten. Iedereen kan individueel muziekles volgen bij OG, ook zonder AMV-opleiding. Sinds 1998 heeft OG hiervoor een eigen muziekopleiding. Leerlingen van alle leeftijden krijgen muziekles van enthousiaste, veelal jonge docenten op de volgende instrumenten: hobo, fagot, klarinet, saxofoon, dwarsfluit, trompet, trombone, hoorn, bariton, cello en (melodisch) slagwerk. Binnen de opleiding werkt OG alleen samen met docenten die op het betreffende instrument zijn afgestudeerd aan het conservatorium. OG heeft in de meeste gevallen een instrument voor de leerlingen beschikbaar dat gehuurd kan worden.

Leerlingen worden door OG opgeleid met individuele lessen op hun eigen niveau volgens de KNFM-richtlijnen die ook muziekscholen gebruiken. De jonge muzikanten krijgen wekelijks les. Volwassen muzikanten maken afspraken op maat met hun docent.

Download hier het inschrijfformulier met gedetailleerde informatie over de muzieklessen! Dit inschrijfformulier bevat ook de tarieven en de lesvoorwaarden. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie of het inschrijfformulier.

Algemene Muzikale
Vorming (AMV)

OG biedt als opstap naar de instrumentale lessen al jaren de cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV) aan. Deze cursus is speciaal voor kinderen van groep 4 en 5 die graag muziek willen leren maken. In een ongedwongen atmosfeer maken de kinderen in kleine groepen kennis met de beginselen van muziek. Ritme, tempo, notenschrift, melodische vorming en samenspel komen op speelse wijze aan bod. Veel van de muziekinstrumenten die je in Rhenen kunt leren spelen komen in themalessen voorbij en mogen uitgeprobeerd worden.

De cursus begint na de herfstvakantie. Halverwege de cursus organiseren we een open ochtend waarbij je drie verschillende instrumenten mag uitproberen!

Voor de meivakantie vindt de feestelijke diploma-uitreiking plaats. Na de meivakantie wordt de AMV-cursus afgerond met een proefles: de kinderen mogen een instrument uitkiezen waarop ze voor de zomervakantie een proefles krijgen van één van onze docenten.

Download hier het inschrijfformulier met gedetailleerde informatie over de muzieklessen! Dit inschrijfformulier bevat ook de tarieven en de lesvoorwaarden. Of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor informatie of het inschrijfformulier.

Is Ons Genoegen
iets voor u?

2-1_kopie.jpg

De AMV opleiding geeft een goede basis om kennis te maken met zaken als noten lezen, ritmiek en melodische vorming, maar men kan er ook voor kiezen om direct een instrument te gaan bespelen (vanaf 8 jaar) alhoewel het niet onze voorkeur is.

Het is mogelijk om bijvoorbeeld een proefles af te spreken om te kijken of muziek maken iets voor u of uw kind is. Op elk moment in het jaar is het mogelijk om te starten met muzieklessen bij OG.

Voor meer informatie kunt u rechtstreeks contact opnemen met de vereniging door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.