Skip to main content

Orkesten

OG heeft drie orkesten, waardoor elke muzikant op zijn of haar eigen niveau muziek kan maken. Na ongeveer 12 maanden les begin je in het opleidingsorkest Start2Play. De andere orkesten zijn het middenorkest Music4Fun en het Symfonisch Blaasorkest.

Start2Play

1-1_kopie.jpg

Start2Play (S2P) is het opleidingsorkest van Ons Genoegen. Muzikanten die beginnen met een muziekopleiding bij OG, komen eerst in dit orkest. Vanuit S2P stromen muzikanten met een gevorderd niveau door naar het middenorkest Music4Fun (M4F).

Tijdens de repetities leren de muzikanten om samen muziek te maken, naar elkaar te luisteren en naar een dirigent te kijken. In dit orkest wordt de basis en het plezier van het samenspelen ontwikkeld. Het is altijd weer verrassend om te zien hoe snel je samen mooie muziek kunt maken.

S2P repeteert op maandagmiddag
van 17.00 uur tot 17.45 uur en staat
onder leiding van dirigent Jasper Arts.

Interesse? Kijk op de pagina Muziekopleiding op deze website.

Music4Fun

10-1_kopie.jpg

Music4Fun (M4F) is het middenorkest van Ons Genoegen Rhenen. Vanuit S2P stromen muzikanten die al enige ervaring hebben door naar dit orkest. Het orkest speelt een zeer divers repertoire en geeft leuke concerten. Het hoofddoel is door middel van muzikale en niet-muzikale activiteiten een vriendenclub te creëren die het leuk vindt om samen mooie muziek te (leren) maken, en die ook echt iets neerzet met muzikale ambitie.

Naast muziek maken, staan enthousiasme en gezelligheid centraal. Het is een sociaal orkest waarin vele vriendschappen ontstaan!

M4F repeteert op maandagavond
van 18.00 uur tot 19.15 uur en staat
onder leiding van dirigent Jasper Arts.

Interesse? Kijk op de pagina Muziekopleiding op deze website.

Symfonisch Blaasorkest

770A5948_kopie.jpg

Het Symfonisch Blaasorkest OG (SBo) bestaat uit 40 enthousiaste muzikanten. Het orkest richt zich op het geven van muzikale en voor het publiek aansprekende concerten. Daarbij worden uitdagende muziekstukken gekozen en ontstaan regelmatig samenwerkingen met andere partijen, uit Rhenen of daarbuiten.

Het SBo repeteert op maandagavond van
19.30 uur tot 22.00 uur en staat onder
leiding van dirigent Willem van Zee.

Geïnteresseerd? Kom gerust eens langs op de repetitie op maandagavond in het verenigingsgebouw.