Skip to main content

Symfonisch Blaasorkest

orkest

Het Symfonisch Blaasorkest OG (SBo) bestaat uit 40 enthousiaste muzikanten. Het orkest richt zich op het geven van muzikale en voor het publiek aansprekende concerten. Daarbij worden uitdagende muziekstukken gekozen en ontstaan regelmatig samenwerkingen met andere partijen, uit Rhenen of daarbuiten.

Het SBo repeteert op maandagavond van
19.30 uur tot 22.00 uur en staat onder
leiding van dirigent Willem van Zee.

Geïnteresseerd? Kom gerust eens langs op de repetitie op maandagavond in het verenigingsgebouw. Het SBo trekt belangstelling uit de hele regio. Ieder jaar geeft het SBo een aantal vaste concerten:

Nieuwjaarsconcert met vooral een traditioneel karakter (zoals walsen), aanvullend met populair repertoire. 

Voorjaarsconcert met de nadruk op licht repertoire, enkele hoogtepunten van de laatste jaren:

  • Verenigingsconcert i.s.m. slagwerkgroep Percossa
  • Een uniek concert met het Nederlands Blazers Ensemble (NBE): een concert waar alle OG muzikanten samen met de leden van het NBE in een constante flow van jong tot ouder hun bijdrage leverden 
  • Promsconcert in de Basiliek te Veenendaal met Rene van Kooten, Bastiaan Sparnaay en vele anderen 
  • Herdenkingsconcert 75 jaar Slag om de Grebbeberg, in samenwerking met onder andere het Gelders Opera en Operette Gezelschap (GOOG) en de jonge zangeres Amira Willighagen 
  • Concertreis naar Parijs 

Najaarsconcert met de nadruk op klassiek repertoire, enkele hoogtepunten van de laatste jaren:

  • Concert met Tania Kross 
  • Project Toonbeeld van Kunst met een uitvoering van de Schilderijententoonstelling van Modest Mussorgsky
  • Concert met solo-trompettist André Heuvelman
  • Concert met de uitvoering van Carmina Burana van Carl Orff, i.s.m. het Gelders Opera en Operette Gezelschap

Overige activiteiten SBo

Naast de drie grote concerten is het SBo ook actief bij tal van culturele hoogtepunten in Rhenen en omgeving. Jaarlijks terugkerende evenementen zijn de 8ste Regiment Infanterie herdenking op 2de Pinksterdag, Cuneradag in juni en medewerking aan de oecumenische kerkdienst tijdens de Rijnweek. Daarnaast heeft het SBo (of een deel daarvan in de vorm van koper- of houtensemble) lunchconcerten verzorgd bij Résidence Rhenen.

Kortom, elk jaar is een divers programma van concerten met daarbij interessante en uitdagende muziekkeuzes! We streven er ook naar om iedere 5 jaar met het SBo een meerdaagse buitenlandse concertreis te maken. In 2010 zijn we naar Praag geweest, en in 2015 naar Parijs. Dergelijke reizen vormen hoogtepunten voor het orkest zowel in muzikaal alsook in sociaal opzicht. In 2020 kon onze concertreis vanwege Corona helaas niet doorgaan. In 2025 gaan we onze traditie weer voortzetten.